Sve godine

~ Objavite i vi fotografiju putem Facebook stranice Fotkajmo berbu ~

Fotografije s manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2014

Objavljeno fotografija: 1748.
Pregledano fotografija: 232.539.

Njegujući tradiciju, već 44. godinu zaredom, u Pregradi se održava manifestacija 'Branje grojzdja'. Sama manifestacija traje nekoliko dana, ali je dovoljna da slikovito prikaže zagorske običaje koji su povezani s najdražim poslom svake Zagorke i Zagorca - branjem grožđa te kasnijim pretvaranjem mošta u mlado vino.

~ Program manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2014 ~

~ Video prijenos uživo ~

Nakon odlične posjećenosti ove stranice prošlih godina (2012 i 2013), na kojoj su bile objavljivane fotografije cijele manifestacije – počevši od folklornih predstava, svečane povorke kroz sam centar grada, veselice uz zagorske popofke i tance, amaterska skupina koja je osmislila cijeli projekt odlučila se na isti pothvat i ove godine. Način funkcioniranja ove stranice je ostao isti - fotografkinje i fotografi će od petka 19. pa sve do nedjelje 28. rujna, fotografski popratiti sva događanja te ih potom objaviti na ovim stranicama kako bi posjetitelji mogli odmah vidjeti što se događa za vrijeme trajanja same manifestacije.

Kako kroz devet dana manifestacije Pregradu posjeti više tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, inicijativa će svakako doprinijeti razvoju regionalnog turizma, jer Zagorje kao bajka na dlanu može ponuditi i puno više nego što se uz nj veže. Pa tako i sama manifestacija želi živjeti još dugi niz godina, što uz volju i rad mladih kreativnih ljudi, što uz stare običaje koje nikako ne smiju otići u prošlost i zaborav. Svakako će fotografija ostati kao znamen jednog vremena, i iznova će prepričavati priču kako se nekada “bralo” po pregradskimbregima, kojima je odzvanjala pjesma, smijeh i radost pretvaranja godišnjeg truda i rada u berbu ploda, koji veže mnoge dobre, stare prijatelje da budu dobrodošli u skromni zagorski dom, da budu doma kakvu vlastitoj hiži, tu pri pajdašu svom!

Portal Pregrada.info i Fotoklub Pregrada

 

 

 

 

Uvjeti korištenja


Ulogirajte se za dodavanje fotografija