Fotografije s manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2012

Objavljeno fotografija: 1032.
Pregledano fotografija: 147.588.

Od jeseni daleke 1939. godine pa do danas, svake se godine u Pregradi održava manifestacija “Branje grojzdja”, koja traje po nekoliko dana i slikovito prikazuje zagorske običaje prilikom najdražeg posla svakog zagorca; branje grožđa i stvaranje mladog vina.

Program manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2012

Ove godine ova vrlo rado posjećena manifestacija, imati će još jedan jako zanimljiv sadržaj; uz foklorne predstave, svečanu povorku kroz centar grada; veselice uz zagorske popefke i tance; volonterska inicijativa nezavisnog portala Pregrada.info, osmislila je projekt amaterskog fotografiranja cijele manifestacije.

Svrha inicijative jest velikim izborom kvalitetnih fotografija pomoći u promociji ovogodišnje i budućih manifestacija “Branja grojzdja”.

Ideja je fotografski popratimo sva događanja, od četvrtka 27.09. do nedjelje 30.09.2012. Te fotografije potom objavljujemo na ovom portalu fotobranje.pregrada.info kako bi posjetitelji odmah mogli vidjeti što se događa za vrijeme manifestacije.

Radi se uglavnom o mladim osobama, zaljubljenicima u fotografiranje, koji žele ljubav prema rodnome kraju prikazati uz pomoć danas svepristunog medija, i djeliće skrivenih kutaka same manifestacije pokazati široj javnosti. Kako kroz četiri dana manifestacije Pregradu posjeti više tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, inicijativa će svakako doprinjeti razvoju regionalnog turizma, jer Zagorje kao bajka na dlanu može ponuditi i puno više nego što se uz nj veže. Pa tako i sama manifestacija želi živjeti još dugi niz godina, što uz volju i rad mladih kreativnih ljudi, što uz stare običaje koje nikako ne smiju otići u prošlost i zaborav. Svakako će fotografija ostati kao znamen jednog vremena, i iznova će prepričavati priču kako se nekada “bralo” po pregradskim bregima, kojima je odzvanjala pjesma, smijeh i radost pretvaranja godišnjeg truda i rada u berbu ploda, koji veže mnoge dobre, stare prijatelje da budu dobrodošli u skromni zagorski dom, da budu doma kak vu vlastitoj hiži, tu pri pajdašu  svom!

Zato vas pozivamo ovaj vikend 27-30.09.2012. u Pregradu da u bogatom sadržaju prisustvujete manifestaciji, zabavite se i osjetite zagorske običaje, a ako vidite mnogo fotografa na jednom mjestu, znat ćete o čemu se radi, a i znati ćete gdje pogledati ako ste nešto propustili ili zaželjeli se opet sjetiti kako vam je tamo lijepo bilo.

 

Portal Pregrada.info

 

 

 

 

Uvjeti korištenja


Ulogirajte se za dodavanje fotografija