Fotografije s manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2013

Objavljeno fotografija: 939.
Pregledano fotografija: 206.716.

Njegujući tradiciju, već 43. godinu zaredom, u Pregradi se održava manifestacija 'Branje grojzdja'. Sama manifestacija traje nekoliko dana, ali je dovoljna da slikovito prikaže zagorske običaje koji su povezani sa najdražim poslom svakog Zagorca- branjem grožđa te kasnije stvaranjem mladog vina.

~ Program manifestacije Branje grojzdja Pregrada 2013 ~

Nakon prošlogodišnje odlične posjećenosti ove stranice, na kojoj su bile objavljivane fotografije cijele manifestacije – počevši od folklornih predstava, svečane povorke kroz sam centar grada, veselice uz zagorske popofke i tance, amaterska skupina koja je osmislila cijeli projekt odlučila se na isti pothvat i ove godine, ali uz jednu izmjenu. Naime, zaljubljenici u fotografiju u Pregradi odlučili su svoj amaterizam odvesti na jedan viši nivo te su sukladno tome, 09. kolovoza 2013., osnovali udrugu - Fotoklub Pregrada (koja je ujedno i prva udruga takvog tipa osnovana u Krapinsko-zagorskoj županiji).

Način funkcioniranja ove stranice je ostao isti - članice i članovi Fotokluba Pregrada će, od četvrtka 26. pa sve do nedjelje 29. rujna, fotografski popratiti sva događanja te ih potom objaviti na ovim stranicama kako bi posjetitelji mogli odmah vidjeti što se događa za vrijeme trajanja same manifestacije.

Kako kroz četiri dana manifestacije Pregradu posjeti više tisuća posjetitelja iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, inicijativa će svakako doprinijeti razvoju regionalnog turizma, jer Zagorje kao bajka na dlanu može ponuditi i puno više nego što se uz nj veže. Pa tako i sama manifestacija želi živjeti još dugi niz godina, što uz volju i rad mladih kreativnih ljudi, što uz stare običaje koje nikako ne smiju otići u prošlost i zaborav. Svakako će fotografija ostati kao znamen jednog vremena, i iznova će prepričavati priču kako se nekada “bralo” po pregradskimbregima, kojima je odzvanjala pjesma, smijeh i radost pretvaranja godišnjeg truda i rada u berbu ploda, koji veže mnoge dobre, stare prijatelje da budu dobrodošli u skromni zagorski dom, da budu doma kakvu vlastitoj hiži, tu pri pajdašu svom!

Portal Pregrada.info i Fotoklub Pregrada

 

 

 

 

Uvjeti korištenja


Ulogirajte se za dodavanje fotografija